Монтираха камери и осветление на новия фитнес в парк „Лаута” в Пловдив

Три осветителни тела и две камери бяха монтирани на най-новия фитнес на открито в парк „Лаута“ в Пловдив. „Освен за удобството и безопасността на гражданите се грижим построеното да бъде съхранено. Само няколко месеца след откриването намодерната фитнес площадка вече има скъсани елементи”, съобщи кметът на район „Тракия” Костадин Димитров-Дино, който е и вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до.

Според него практиката показва, че на местата с видеонаблюдение се констатират по-малко вандалски прояви. Съоръжението в парк „Лаута” е предназначено за любителите на бойните спортове, които в Пловдив имат традиции и завоювани успехи. То бе открито на 28 февруари тази година със зрелищни демонстрации на боксьори, кикбоксьори, състезатели по карате и таекуон-до от пловдивските спортни клубове.

Фитнес площадката е със 120 квадратни метра ударопоглъщаща настилка, оборудвана е със специализирани уреди за трениране на горни и долни крайници, закаляване на повърхността, чували, въже за катерене. От администрацията в район „Тракия” призоваха гражданите да използват съоръжението по предназначение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони