„Монтираха” нови криле на Гълъбо

Миропомазана ли е Памела?

Харесвам семплия, направо наивен клип, изтъкващ свободата

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Още от времето на Робърта Флак, ставаме свидетели на пътешествието на огромни хитове. Като Keeling me Softly, влязла в устата и слуха на милиарди хора дотолкова, че вече почти избледнява спомена за оригинала. Тези дни с особена наслада чух песента "Гълъбо", изпълнена преди време от Миро, чиито глас детайлно варира, доминира или потъва в написаното от Вида Пиронкова.

Миро е певец с голяма класа и винаги ще държи палмата на първенството сред равни, но според мен Миро сякаш няма криле за "Гълъбо".

Може би за едно красиво чуруликащо врабче, за канарче, за славей, който да го водят от клон на клон, от наклон към наклон. Вида е избрала своя нов Миро, може би миропомазаната занапред млада певица Памела Калоянова, чиито криле да заведат песента на високи планини, да я оставят там, да свие гнездо в еполетите на безкрая, да жужи и звънти според гальовния вятър или бурите.

Харесвам семплия, направо наивен клип, изтъкващ свободата на песента, хармонията, новият аранжимент, посоките към които пианото тика този хит. Без да отивам твърде далеч ще кажа, че да се пренарисува "Гълъбо", очертала вече своите параметри чрез Миро, е трудно задание. Нещо като да обърнеш Вик на Мунк с главата надолу и от това да стане Крясък ана Вик. Много нюанси могат да преобърнат колата на този нов проект и най-вече сравнението с предишния изпълнител. А той, както казах е съблазнително задълбочен, пристрастяващ, но за жалост, не достатъчно. Пак според мен!

"Гълъбо" просто има нужда от своя нов шанс и нови полети. Има нужда от нова рокля, а не от стар смокинг, има нужда от глас-посвещение, глас с майчинско съпричастие, има нужда от кърма, която да изгради по-устойчивите гръден кош и дихателни способности на песента, за да оцелее. И разбира се, има нужда от криле, много по-широко разперени, много по- устойчиви, достатъчно женствени, за да опишат истинското послание на песента. Вие сигурно не знаете, че текстът на "Гълъбо" е писан от Вида за сина й. Тя го нарича така. И е справедливо като майка на син и на хитове, да подбере по-здравословна музикална интерпретация за челядта си. Била тя от плът или от глас.

 

СРЕЩА

Ставри и Венко изпращат Паташев

Скулпторът Ставри Калинов и интелектуалецът Венко Мадолев си направиха прекрасна празнична среща с Богдан Паташев. Новият ни посланик във Ватикана бе щастлив да побъбри със старите си приятели, като темите варираха от височайшата папска визита, до предстоящото преместване на Негово Превъзходителство на новия му пост.

Посланик Паташев произхожда от семейство на католици от източен обред. Следвал е в университети в Рим и Ватикана. Бил е първи секретар на посолството на Малтийския орден в България, генерален секретар на Католическата епископска конференция в България. Мадолев е известен софийски бонвиван, ценител, автор и колекционер на изкуство.

 

Fashion idol

Хулио Иглесиас

Световно известната звезда Хулио Иглесиас заслужава място сред модните икони на Планетата. Макар не очебиен и ексцентричен, той подържа консервативно ниво на обличане, с което предпазва себе си и поколението си от естетически безпорядък. В този кадър легендата е повече от достолепен, с безупречен черен костюм и вратовръзка в същия цвят. Характерното положение на дясната му ръка е приятен, разпознаваем жест и издава аристократични маниери.

Гордата осанка и неподражаем глас са още свеж принос към основанията да го поставя тук днес.

 

Петиция

Бизнесдама спасява пчелите

Притежателката на Кралство Хармония Юлия Забунова обяви старта на събирането на подписи под петиция за защита на пчелите, която ще бъде внесена в българския и европейския парламент. Според награждаваната милейди, всички европейски граждани ще могат да сложат подписа си под петицията за защита на пчелите в Европа, а в инициативата се настоява за опазване на био разнообразието, като приоритетна цел на европейската аграрна политика, забрана на опасните пестициди и драстично намаляване на средствата за растителна защита. Организационният комитет се надява да бъдат събрани поне 1 милион подписа. Забунова е сред най-удостояваните жени в бизнеса и е негласната СПА кралица на България, с много иновативни подходи към това, което прави. (На снимката- с певицата Сантра).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл