МОН запазва модулите при зрелостните изпити

Държавните зрелостни изпити през май тази година ще се проведат на модули, обяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков пред БТВ.

Няма да правим промени спрямо модела, приложен от екипа на МОН през септември 2016 г. „Ще ги проведем точно по този начин, със същата организация, на модули и максимално защитени от възможност за изтичане на информация и преписване”, каза министърът.

През май т.г. зрелостниците ще получават изпитния материал на части и ще разполагат с точно определено време за работа върху всяка от частите. След изтичане на времето те ще предават работата си в плик и няма да имат възможност да се връщат и да работят повече върху съответната част. Зрелостниците ще имат право да излизат от изпитната зала след приключване на работата върху всеки модул, съобщават от пресцентъра на МОН.

Проф. Николай Денков обеща приемственост в работата на министерството по отношение на всичко добро, направено от предишния екип. Като успех на МОН под ръководството на г-жа Меглена Кунева той отбеляза спокойното стартиране на учебната 2016/2017 година и създаването на отделна дирекция „Професионално образование“ в министерството.

„Освен това екипът на г-жа Кунева успя да подреди системата с учебниците. От вчера вече има приети учебници за първи и пети клас", посочи проф. Денков пред БТВ.

Министърът определи като чудесна идеята за двойно по-високи учителски заплати с уговорката, че за това са необходими съответните финансови разчети и решения, които влизат в правомощията на едно редовно правителство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование