Морето много опасно, взе жертва

Мъртво вълнение

Флагът все още е червен, мъртвото вълнение създава проблеми

Други трима летовници починаха на ивицата

Турист се удави заради мъртвото вълнение, други трима починаха на ивицата поради здравословни проблеми само за два дни.

Във вторник следобед, инцидент е станал на неохраняем плаж "Липите". Ивицата се намира в землището на курортното селище Синеморец. 40 годишният летовник Г.И. от Габрово влязъл да се къпе. Внезапно мъжът започнал да вика за помощ. Да го спасява се притекъл С.С. от Стара Загора, който се хвърлил в морето, но вече било късно. Мъртвото вълнение станало причина за нещастието, разказаха очевидци.

Още един летовник е починал на юг, съобщиха от полицията. Инцидентът станал на къмпинг "Оазис".  64 годишен мъж влязъл да се къпе, но му прилошало и опитите да му бъде оказана помощ, не дали резултат.

Други двама туристи също са починали, вероятно от инфаркт, докато плажували на ивицата. Единият е бил на плажа в бургаския квартал "Сарафово", другият- на плажа на къмпинг "Нестинарка".

Спасители предупредиха, че във вторник морето е много бурно, вълните връхлитали невероятно бързо една след друга и със страшна мощ. Дъното било осеяно с ями, подводно течение мощно дърпало навътре. Вчера- сряда, флагът отново бе червен и морските не пускаха никого да се къпе, показа проверка на Бургаския плаж.

Спасителите предупреждават туристите да бъдат изключително внимателни. Според прогнозите в близките дни, вълнението трябва да намалее значително и "мъртвакът" да изчезне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България