Морски спасител награден с медал

Откриват плажния сезон на 1- ви юли

Морският спасител Петър Русев бе награден с медал за отлична работа от БЧК. На прага на новия сезон, стражът, който по професия е оперен певец твърдо обяви, че и това лято ще е на вишката и ще бди за сигурността на плажуващите. Тъй като професията на морския спасител е сезонна, през зимата те се хващат на работа в планинските курорти - като стражи по басейните, или в чужбина.

Мнозина работят като строители, стругари, сред дамите миналата година имаше и две учителки по физическо възпитание. Петър Русев през зимата работи като огняр в една от елитните бургаски гимназии. Отдавна е напуснал работата си в операта, въпреки пче редовно ходи на постановки и аплодира колегите си. За да си кадърен морски спасител, трябва не само да умееш да плуваш добре, но и да имаш голямо сърце, смята медалистът.

През годините е спасявал много хора от мъртвото вълнение. Някои са толкова шосирани, че дори нямат време да благодарят, други ни носят шоколад, а ние сме щастливи, че сме си свършили работата, обяснява Русев.

Тази година сезонът ще бъде официално открит на 1- ви юли, а още от 15- ти юни ще има обходни двойки спасители по ивицата. В посока солниците този сезон ще бъдат охранявани още два плажа. За пръв път от години насам двете езера- с кал и луга в същия район ще бъдат с платен вход. Те са любимо място за лекуване на болежки като артрит и ревматизъм. Посещавани са не само от родни туристи, но и от много чужденци- руснаци, поляци, румънци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони