МОСВ очаква експертни становища по добива на газ в Добруджа

По добива на газ в Добруджа Министерството на околната среда и водите очаква експертни становища от всички други отговорни ведомства. Това информира днес на срещата с Инициативния комитет против добива на газ в Генерал Тошево зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, съобщиха от пресслужбата на МОСВ.

„По методите за проучване и добив трябва да се произнесе Министерството на енергетиката, Басейновите дирекции в Плевен и Варна имат компетенции по въпроса нарушава ли се дисбалансът на всички подпочвени води. От РЗИ и ВиК в Добрич се очакват анализи за влиянието върху човешкото здраве и качеството на питейните води, а без подробна хидрогеоложка експертиза РИОСВ – Варна няма да излезе с окончателно решение по доклада за оценката за въздействие върху околната среда“, заяви Живков.

Приоритет на МОСВ са здравето на хората и чистата околна среда, категоричен бе зам.-министърът, който участва в срещана на националния омбудсман Мая Манолова с добруджанци. Тя се проведе днес в периода, през който трябва да бъдат обобщени резултатите от обществените обсъждания в деветте населени места на община Генерал Тошево. В работната среща по предизвикалото широк обществен отзвук инвестиционно намерение се включиха и експерти от РИОСВ във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика