Москва: Във Венецуела се готви провокация

Куба съобщава за маневри на американски спецчасти в Карибско море

Под прикритието на хуманитарен конвой се подготвяла подривна операция

Във Венецуела се подготвят провокации с жертви, които да оправдаят силови действия отвън. Това заяви говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Според нея "под прикритието на хуманитарен конвой" в страната се подготвя подривна операция, която да предизвика външна намеса, което е и "червената линия за страните от Латинска Америка и, общо взето, за цялата международна общност, която се смята за цивилизована". Без да уточнява върху какво се основава информацията й или кой конкретно подготвя провокацията, Захарова отправи призив към света да не се предприемат постъпки, както и да не се правят изявления, които биха могли да доведат до допълнителна ескалация на напрежението във Венецуела.

Същевременно властите в Куба обвиниха САЩ, че тайно концентрират подразделения от специалните части на военноморските сили в стратегически бази в Карибско море, сред които Пуерто Рико и Доминиканската република. Според Хавана става въпрос за предварителни маневри преди възможна военна интервенция във Венецуела.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят