Москва обеща ответни действия заради новите санкции на ЕС по случая „Скрипал

Снимка: Архив

Москва си запазва правото на ответни мерки във връзка с решението на Европейския съюз да включи още руснаци в санкционните списъци по случая „Скрипал“, се казва в комюнике на Министерството на външните работи на Русия, разпространено в понеделник.

„Предявените срещу Русия и нашите граждани обвинения по „делото Скрипал“ не издържат критика“, подчертават от дипломатическото ведомство, предава ТАСС. „Запазваме си правото на ответни мерки по отношение на тази недружествена акция“.

От руското МВнР отбелязват, че разгърнатата от британските власти кампания по „делото Скрипал“ преследва вътрешнополитически цели на фона на преговорите за излизане на Великобритания от Европейския съюз.

„Разгърнатата от британските власти информационна кампания по това дело преследва на първо място вътрешнополитически цели. Показателно е, че новото й активизиране съвпадна с поредната кризисна вълна на преговорите за Брекзит“, заявиха от министерството.

Освен това МВнР на Русия определи действията на Европейския съюз като неуважение към Конвенцията за забрана на химическите оръжия.

Москва счита, че върху руските граждани „е пробван наскоро изобретен от ЕС санкционен механизъм, който уж цели да противодейства на употребата и разпространението на химическо оръжие“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа