Москов: Правителството не трябва да подава оставка

Не смятам, че правителството трябва да подава оставка, каза министърът на здравеопазването Петър Москов пред журналисти на влизане в НДК, предаде „Фокус”.

„Реформаторският блок е една от партиите в коалицията, която управлява България. Смея да споря с всеки, който твърди, че може да има по-добра политическа конфигурация или по-добро управление от това”, подчерта Москов. По думите му много от политическите лидери в момента си правят сметките за в бъдеще.

„Разговорът е оставаме ли в Европейския съюз, оставаме ли в НАТО или отиваме към политически път, който е свързан с ясно насочване към Путин, защото ген. Радев беше кандидатът на господин Първанов”, каза Москов.

Той посочи, че не му е приятно, че кандидатът на БСП е най-малкото равен, с който и да било друг кандидат в държавата.

„Не считам, че правителството трябва да подава оставка и трябва да спира промените, които е започнало”, подчерта министър Москов. Според него и ГЕРБ, и партиите в десницата са направили всички възможни грешки в тази кампания.

„Следващата седмица е седмица, в която се поучаваме от грешките си и правим разумния, може би не възторжения, не емоционално най-добрия, но разумния и рационалния избор”, добави Москов.

Той благодари на избирателите, които са подкрепили кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков. Според него той е направил една дълга и трудна кампания.

„Възможно е, не ми се вярва все още, но е възможно при определени нагласи при събиране на определени политически сили България следващата седмица да осъмне с президент червен генерал, който иска да ревизира участието на България в ЕС и който казва, че участието в тези съюзи е по-срамно и от Ньойския договор”, каза Москов. Според него оттук насетне има една разделителна линия.

„С всички различия между Реформаторския блок и ГЕРБ и от обществото, и всички възможни грешки, които цялата десница направи в хода на кампанията, когато има фронт хората се строяват от двете страни на този фронт”, добави Москов. По думите му всякакви разкази за трети и четвърти фронт са разкази от детските болести на десницата от 90-те години.

„Днес е моментът, в който всеки един от така наречените лидери на десницата трябва ясно да изяви от коя страната на този фронт е – от страната на ген. Радев или от страната на партиите от управляващото мнозинство и ЕНП”, каза в заключение Москов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика