Мотористи и полицаи дават полезни съвети за безопасност преди началото на мотосезона (СНИМКИ)

Мотористи. Снимка: Цветан Томчев

Пътни полицаи и представители на мотоклубове обявиха кампанията „Безопасно управление на мотоциклети през летния сезон и толерантност на пътя“, което стартира в събота, 1 април, когато е и официалното откриване на мотосезона. Водещи на брифинга бяха Иван Саздов, президент на мотоклуб „Gentlemen MC“ и комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР.

"При всички положения на откриването на мотосезона ще се съберат над 5000 мотора. На мероприятието в Бояна ще са над 15 хиляди човека. Толкова мотори не са се събирали засега никъде", каза Иван Саздов. Събитието се организира съвместно от мотоклубовете и Столичната община и ще представлява шествие на мотористите от храм-паметника „Александър Невски“ до Националния исторически музей.

„Положението по пътищата е малко страшно. С тази агресия, която има от страна на всички шофьори, включително и от наша страна. Ние правим това, за да покажем, че не искаме да има жертви, не искаме да има пострадали“, посочи Саздов.

„Който си купува мотор, не си го купува, за да се осакатява или самоубива. Жалко е, когато чуваме, че мотористите са донори на органи. Това, че се случва, не значи, че някой е решил да си дарява органите“, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България