Моторна резачка срещу дървен сап

Кървав екшън на битака в Кубрат, при който мъже нападнали продавач на резачки, а той запалил една и я размахал в отбрана, разследва полицията в Разград.

Битката станала към 10,30 часа в събота, когато в Кубрат имало битак и идвали търговци от различни краища. Там стоката си - моторни резачки „Щил” изложил и Г.М. (46г.) от Ветово.  Ненадейно, докато обикаляли сергиите, на него се натъкнали негови съграждани, с които имал стара вражда.

Новодошлите се нахвърлили върху продавача, а един от тях размахал дървен сап, с който го заблъскал по главата и тялото. За да се спаси, търговецът запалил една резачка и почнал да я размахва, удряйки каквото свари. Нападателите избягали сред настаналите викове и притеклите се свидетели. Пострадалият търговец бил откаран в болница, където установили, че има фрактура на лакетна става и разкъсно-контузни рани на главата. Бил приет в Разград с временна опасност за живота, съобщиха от полицията.

След бързи издирвателни мероприятия във Ветово бил открит и мъжът, който размахвал сапа. П.П. (45г.) имал наранявания по главата и счупен нос. Мъжът страдал от диабет и нямало как да го задържат заради състоянието му.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България