Мотоциклетист блъсна колоездач в Лом

Снимка: Архив

Мъж с мотоциклет е ударил велосипедист на улица в Лом. Преди сблъсъка колоездачът е предприел внезапна маневра, съобщиха от полицията в Монтана. Инцидентът е станал в сряда около 17,00 ч. недалеч от сградата на Пристанище- Лом.

Пристигналите на мястото служители на МВР установили, че велосипедистът Валери И./64 г./ се е движел от жп гарата на крайдунавския град към улица "Александър Стамболийски", като внезапно е предприел маневра за преминаване от лявата в дясната пътна лента без да се убеди, че няма да създаде опасност за другите участници в движението.

Пътуващият зад него мотоциклет "Сузуки ГСР-600" - собственост и управляван от Александър А./32 г./ ,го блъснал и повалил. При произшествието са нанесени материални щети по мотоциклета и велосипеда. Водачите са изпробвани за алкохол с дрегер и пробите са отрицателни. На водача на велосипеда е съставен акт по Закона за движение по пътищата и е настанен в общинската болница в Лом с фрактура на черепа, но без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България