Моуриньо изпревари „Юнайтед“

Гонитбата между Жозе Моуриньо и бившия му тим „Манчестър Юнайтед“ продължава. „Тотнъм“, воден от португалския специалист, задмина „червените дяволи“ след късна драма на „Молиню“. Гол с глава на Ян Вертонген в добавеното време донесе скъпоценна победа с 2:1 като гост на „Уулвърхямптън“. По този начин „белите“ излязоха на пета позиция, възползвайки се от грешната стъпка на „Юнайтед“, направил в същото време домакинско 1:1 с „Евертън“.

В навечерието на срещата Лукас Моура, нападателят на „шпорите“, разкри тайната на успешния старт на Жозе начело на тима.

„Откакто пристигна не спира да води разговори в съблекалнята с нас, обяснявайки ни колко сме силни, колко голям е клубът и че ние сме победители – обясни бразилецът, който има 3 гола в 5 мача под ръководството на Специалния. - Той иска да ни предаде неговия манталитет на победител.“

Откакто Моуриньо пристигна в тима „шпорите“ записаха 4 победи в 5 мача от Висшата лига, изкачвайки се с цели 10 места в класирането. Освен това „Тотнъм“ се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига. А „белите“ вече са на само 3 точки от топ 4, след като „Челси“ записа нова грешна стъпка през уикенда, отстъпвайки с 0:1 на „Борнемут“.

И докато Жозе се радва на позитивен старт, бившият му тим „Манчестър Юнайтед“ разочарова срещу закъсалия „Евертън“ (1:1). Нелеп автогол на Виктор Линдельоф лиши стража Давид Де Хеа от първа суха мрежа след 11 мача. Едва в заключителните 15 минути „червените дяволи“ се върнаха чрез Мейсън Грийнууд, но само за частичен обрат. Това бе и мач №4000, в който „Юнайтед“ използва поне един играч от академията.

След двубоя временният мениджър на „карамелите“ Дънкан Фъргюсън обясни и защо направи двойна смяна на нападателя Мойс Кийн, останал на терена едва 18 минути, след като се появи като резерва.

„Смяната не беше заради представянето му. Имахме много нападатели на резервната скамейка, а исках да убия малко време. Няма нищо лично срещу Мойс, наистина.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят