Моуриньо стана автомонтьор

Треньорът участва в сглобяването на колата си

Като треньор Жозе Моуриньо обича да „паркира автобуса“ пред вратата на своя отбор, но като шофьор обича да паркира пред дома си красиви, бързи и луксозни модели. Нетърпелив да получи най-новото попълнение на своя автопарк, футболният корифей отскочи до завода на Jaguar в Солихъл, за да види колата си още на поточната линия и да се включи в последните дейности по нейното окомплектоване. В свръхмодерната фабрика на стойност 2 милиарда британски лири португалецът облече зелената работна униформа и с напътствията на „колегите“ собственоръчно се справи с монтирането и полирането на емблемата на Jaguar върху радиаторната решетка. Той участва и в други работи по интериорното оборудване, като грижливо лъскаше детайлите и поизцапа ръцете си.

Моуриньо проследи отблизо технологичните операции по завършване на интериорното оборудване на новия си F-Pace, който е юбилейният автомобил №  100 000 от лансирането на модела. Треньорът на „Манчестър Юнайтед“ го хареса, след като го тества в екстремни условия върху замръзнало езеро зад Полярния кръг. Специалния е голям почитател и специален клиент на Jaguar, тъй като през 2014-а получи първия произведен екземпляр от спортното купе F-Type.

При посещението във фабриката той събра работниците и ги надъха с думи, които обикновено кънтят в съблекалнята на „Манчестър Юнайтед“: „Знаете, че имаме важна работа за вършене. Искам всички да дадат се раздадат докрай. Вие сте най-добрите в света и трябва да го доказвате всеки ден! Трябва да правите това, което хората искат очакват от вас – нещо много специално.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили