Моуриньо убива „Манчестър Юнайтед“

Manchester United's manager Jose Mourinho reacts during the UEFA Europa League football match between Feyenoord Rotterdam and Manchester United at the Feyenoord Stadium in Rotterdam on September 15, 2016. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND

Жозе Моуриньо с всеки ден убива „Манчестър Юнайтед“. Загубата с 1:3 от „Ливърпул“ не е най-страшното. Много пъти „дяволите“ са губели най-великата английска класика. Но никога не са изглеждали толкова жалки, безпомощни, беззъби. Като подарък на „Анфийлд“ за предстоящия Боксинг дей на 26 декември.

Цифрите на срама са ужасяващи. След само 17 кръга „Юнайтед“ е на 19 точки от лидера и свой най-голям исторически враг. От 55 години насам след толкова мача „дяволите“ не са допускали 29 гола. На терена „Ливърпул“ отправи 36 удара, „Юнайтед“ - шест. Рекордьорът по титли във Висшата лига има скромните 26 точки. За последно след 17 кръга това се е случвало през 1990 година под ръководството на сър Алекс Фъргюсън. Тогава шотландецът получи шанса да преобърне съдбата и на сезона, и на бъдещето. Но заслужава ли такъв Моуриньо? Головата разлика на „Манчестър Юнайтед“ днес е нула... Типичен средняшки показател.

17 декември е емблематична дата в кариерата на Моуриньо. На нея той бе уволнен като треньор на „Челси“. Стотици хиляди фенове на „Юнайтед“ очакваха да се случи същото и през 2018 година, но до късно снощи подобна информация нямаше.

Моуриньо обича да се заяжда със съперници, треньори, легенди и дори своите футболисти. През този сезон загуби и от „Манчестър Сити“ (1:3), и от „Тотнъм“ (0:3). Срещу Топ 3 допусна 9 гола. Направи ремита по 2:2 с „Челси“ и „Арсенал“. Видимо е, че футболистите не желаят да играят за треньора си. Моу направи всичко необходимо да унижи максимално Пол Погба – три мача поред го взима в групата и не го пуска дори за минута. В Англия твърдят, че Давид де Хеа ще е склонен да преподпише договора си, само ако му гарантират, че ще има нов треньор.

Треньорската смяна е крайно наложителна – каза Гари Невил, дългогодишен капитан на „Юнайтед“ от ерата на сър Алекс. - Бордът на директорите беше твърде наивен, когато миналия януари поднови договора на Моуриньо. Всички знаем, че той не седи в един клуб повече от три години. И винаги третата му е най-трудната.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят