Моу се оплаква, Кийн ругае

Жозе Моуриньо и Рой Кийн влязоха в обичайните си роли. Специалния се оплаква, а легендарният капитан сипе хули наред.

"Манчестър Юнайтед" се класира за първи финал в Лига Европа с 1:1 срещу "Селта". Трепери здраво на "Олд Трафорд", но оцеля. Моуриньо започна да се оправдава веднага преди финала с "Аякс". Последният мач на холандците бил в неделя, а до дуела за трофея в Стокхолм неговият "Юнайтед" имал три шампионатни двубоя. Прийомът е обичаен за Моуриньо, откакто дойде на "Олд Трафорд".

За първи път обаче Специалния призна, че сезонът не е на ниво. "Всеки наш мач е различна история - каза Моуриньо. - А като цяло нашата история е, че в един двубой играем добре, но не вкарваме. А в друг сме слаби. Например във Виго бяхме страхотни от първата минута и затова бях спокоен. В реванша "Селта" нямаше какво да губи и се хвърли с всички сили. Накрая можеха да вкарат и втори гол. Щеше да е кошмар."

Моуриньо е ядосан и на Ерик Баи, който получи червен картон в 87-ата минута. "Много наивна постъпка, загубих важен човек за финала", ядосва се Специалния. В изблик на още една екстравагантност Моуриньо благодари на съдията Майкъл Оливер, че изгони Андер Ерера в четвъртфинала за Купата на Англия срещу "Челси" (0:1). След двубоя португалецът сипеше огън и жупел срещу арбитъра. "Благодаря на Майкъл Оливер - каза сега Моу. - Ако бяхме продължили в Купата на Англия, нямаше да издържим."

Докато Моуриньо се оплаква, Рой Кийн изстреля поредната доза гневни критики срещу бившия си отбор. "Финалът на Лига Европа в Стокхолм не измива срама от шестото място в първенството - отсече легендарният ирландец. - Сезонът е кошмарен. Моуриньо измисли стотици различни оправдания през последния месец. Не виждам причина "Манчестър Юнайтед" да търси извинения извън себе си за слабите си резултати. Мисля, че разликата с "Челси" вече е 19 точки. Всеки треньор и футболист на "Юнайтед" трябва да се срамува от този факт. Имаме най-скъпия отбор, вложихме 150 милиона паунда за селекция и това просто е обида."

Кийн посъветва бившия си съотборник Уейн Руни да напусне "Олд Трафорд" през лятото. Капитанът изигра едва 22-рия си мач като титуляр през сезона срещу "Селта". "След като не му дават шанс, по-добре да си ходи", категоричен е Кийн.

УЕФА пък обяви рано-рано съдията за финала. За арбитър е назначен словенецът Дамир Скомина. С него "Юнайтед" спечели с 4:2 над "Байер" (Леверкузен) в груповата фаза на Шампионската лига, но падна у дома от "Аякс" в друг двубой.

За финала двата еврогранда ще получат по едва 10 000 билета. А след като Кардиф се оказа град без хотели и предизвика хаос за Шампионската лига, критиките към УЕФА за подбора на стадиони за финалите се развихри още по-силно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят