Мощно сърце пулсира в ретро красавец

След 70 години в производство Morgan Plus Four излиза в нов модел

Дори на експертите ще е трудно да забележат, че това е нов модел Morgan Plus Four. Но именно ретро дизайнът е чарът на класическите британски роудстъри, които се сглобяват от 111 години насам с ръчен труд в бутикова фабрика в графство Уорчестършир. Досегашният вариант на модела се произвеждаше в продължение на 70 години, което е истински рекорд в индустрията.

Четирицилиндровите автомобили на Morgan, които в името си са маркирани с означението Four, винаги са се отличавали с по-тесни и аеродинамични корпуси. Конструкторите обаче са се погрижили новият модел да разполага с повече място за двамата пътници и багажа им. Революционно за тази марка звучат иновации като LED светлини, централно заключване, аудиосистема с Bluetooth, антиблокиращи спирачки и усилвател на волана.

Друга иновация е въвеждането на 2,0-литров четирицилиндров двигател от BMW. Той генерира мощност от 255 к.с., които с лекота задвижват тежащия само 1000 кг роудстър.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 4,8 секунди, а максималната скорост от 240 км/ч ще вдигне до небето адреналина при пътуване в открития автомобил. Като алтернатива на традиционната 6-степенна ръчна скоростна кутия се предлага модерен 8-степенен автоматик.

Определено спортното „сърце“ на модела е опаковано в ефектна ретро „униформа“ и стъпва върху 15-инчови джанти с множество тънки спици. Базовата цена на модела ще стартира от 80 000 евро. Очаква се сериозен интерес, най-вече от колекционери и почитатели на класически автомобили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили