МРРБ одобри проект за над 2 млн. лв. на община Свищов

Стопанската академия в Свищов

Община Свищов получава 100 % безвъзмездна финансова помощ по проект „Обновяване на обекти на образованието в Община Свищов“. Проектното предложение е част от Инвестиционната програма на Община Свищов и Интегрираният план за градско възстановяване и развитие.

Обща стойност на проекта е 2 421 240 лева и с продължителност 24 месеца.

Разработката е насочена към обновяване и развитие на образователната инфраструктура и съобразяването ѝ със съвременните потребности.

Предвидени са интервенции в детски градини и училища. В ЦДГ „Радост“ ще се монтира нов асансьор, нови метални евакуационни стълбища по късите страни на сградата. Предвижда се ремонт на котелното помещение, на двора на забавачката, на санитарни възли и други дейности.

В ЦДГ №1 „Васил Левски“ ще се постави топлоизолация на стени и покрив, подмяна на осветление, ремонт на двора на градината и на санитарни възли.

За ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Овча Могила предстои подмяна на прозоречна дограма, поставяне на енергоспестяващо осветление, топлоизолация на стени, инсталиране на котел на пелети, ремонт на покрив, стълбища и санитарни помещения, осигуряване на достъп за хора в неравностойно положение и др. дейности.

С изпълнението на заложените мерки ще бъдат осигурени по-добри условия за обучение на близо 400 деца посещаващи включените детски заведения и по-добри условия за работа на над 40 учители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони