МС решава за участието на въоръжените ни сили в Афганистан

На редовното си правителствено заседание Министерският съвет ще реши за прекратяване участието на формирования и военнослужещи от въоръжените ни сили в операцията на международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Aфганистан.

Ще бъде разрешено участието на до 110 военнослужещи с личното им въоръжение и екипировка и военна техника от въоръжените ни сили в мисията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан „Решителна подкрепа“.

Предстои министрите да разгледат и решат за проект на постановление за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2017 г.

Кабинетът ще разгледа и проект на решение за разрешаване преминаването през и пребиваването на територията на България с невоенен характер на съюзнически и чужди въоръжени сили във връзка с провеждането на съвместната българо-американска подготовка „Black Sea Rotational Forces - 17.1“ - Platinum Lion 17-2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България