„МТГ –Делфин” построи модерен еко танкер за Карибите

Модерната автоматизирана система, която намалява необходимостта от голям екипаж

Варненската компания „МТГ –Делфин” построи нов еко танкер за превоз на леки горива, който получи името „Бахама блу” с церемония по кръщаването и предаването му на Rubis Carribean, лидер в дистрибуцията на петролни продукти в Карибския басейн. Това е втори подобен съд, който МТГ-Делфин завършва успешно само в рамките на три месеца, след като през ноември м.г. компанията предаде високоавтоматизиран бункеровчик на италианския му собственик.

Новият танкер, построен от МТГ-Делфин, отговаря на всички правила на класификационната организация РИНА и на Малта, под чийто флаг ще плава. “Бахама Блу” е с неограничен район на плаване и с най-висок клас на автоматизация, което означава по-малък екипаж на борда му.

Танкерът е с дизел електрическо задвижване, с два азимутни тръстера, въртящи се на 360 градуса и с подрулващо устройство, които гарантират изключителната му маневреност и способността му да застава и в най-ограничените пристанища на Карибите, обясниха от завода-производител.

Корабът е снабден с катализаторна система за пречистване за изгорелите газове и филтри за твърди частици, които гарантират екологичността му. Допълнителната нотация Green+ показва, че “Бахама Блу” покрива най-съвременните стандарти за защита на околната среда. На церемонията по предаването му представителите на собственика Rubis Caribbean са заявили готовност да поръчат още плавателни съдове в корабостроителния завод.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България