Мтел предоставя безвъзмездно Димитров – Гофен на БНТ 1 и Диема

Сместват "По света и у нас" в загрявката за мача

Поради огромния интерес от страна на зрителите, Мтел ще предостави безвъзмездно правата за излъчване на битката за титлата на финалния мастърс в Лондон между Григор Димитров и Давид Гофен на БНТ 1 и Диема, съобщиха от компанията.

Финалът на тенис сезона ще може да бъде гледан и по Mtel Sport 1, както и онлайн на ppv.mtel.bg безплатно. Така рекорден брой почитатели на тениса ще могат да гледат на живо опитът на Григор Димитров да завърши най-успешния си сезон до момента с бляскава титла.

По Нова телевизия веднага завъртяха промо на излъчването по Диема.

В предаването "Спортна треска" на БНТ обясниха, че централната емисия "По света и у нас" ще бъде максимално съкратена в минутите, докато играчите излязат на корта и проведат загрявката, след което започва прякото излъчване на мача.

 

Шампионският мач противопоставя Григор и Гофен за шести път, като до момента балансът е четири на една победи в полза на българина. Последната среща помежду им бе преди броени дни, в груповата фаза на турнира, когато първата ни ракета разгроми белгиеца с 6:0, 6:2. В останалите два мача в своята група Григор Димитров преодоля австриеца Доминик Тийм и испанеца Пабло Кареньо Буста. В последната си стъпка преди финала българинът надделя драматично над Джак Сок, с което си гарантира и рекордното за своята кариера трето място в ранглистата на ATP.

Въпреки че загуби безславно от Димитров, Гофен постигна престижен успех в предварителната група срещу световния Рафаел Надал, а в решаваща битка за второто място той прекърши съпротивата на Диминик Тийм. Най-неочаквана обаче беше победата на белгиеца в полуфинала срещу Роджър Федерер, завоювана след обрат в три сета.

Излъчването на мача по онлайн платформата ppv.mtel.bg ще бъде изцяло безплатно, като на всички заплатили до момента ще им бъдат възстановени парите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт