Музата на Мария Грация Кюри е дъщеря й

NEW YORK, NY - NOVEMBER 16: Rachele Regini and Maria Grazia Chiuri attends the 2017 Guggenheim International Gala on November 16, 2017 in New York City. (Photo by Jimi Celeste/Patrick McMullan via Getty Images)

През лятото на 2016-а Dior официално обяви името на новия си творчески директор - италианката Мария Грация Кюри, която преди това работеше за Valentino в тандем с дизайнера Пиерпаоло Пичоли. Тя се оказва и първата жена, която застава начело на Dior за над седемдесетте години, откакто съществува компанията.

Наскоро в Париж, на модно шоу, бе представена есенно-зимната колекция на Dior, на което присъства и 22-годишната дъщеря на Мария Грация Кюри - Рейчъл Реджини, която се оказва муза на майка си. Още докато е работили за Валентино, дизайнерката винаги си мислела дали направеното от нея ще се хареса на Рейчъл, като мислено си я представяла като манекен на сътворените от нея тоалети. "Винаги се вслушвам в съветите на моята дъщеря. Понякога и майките могат да се учат от дъщерите си", споделя Мария в интервю за "Vogue".

Диалогът й с младото поколенията се въплъщава в колекциите, които прави Кюри. "Мисля, че мама се опитва да разбере какво искат да носят младите момичета, но не налага правила, а известна свобода в избора им на дрехи", казва от своя страна Рейчъл.

Майка и щерка често пътуват по света

изучавайки традиционалните облекла на различните народи. При едно пътуване до Маракеш двете си купуват жилетки с традиционна бродерия, а в Буенос Айрес - дъждобрани и ботуши за езда, в Япония пък си харесали кимона.

Рейчъл споделя, че за нея майка й е източник на вдъхновение. "Тя е дама, която е за пример как успешно могат да се съчетаят семейство и кариера. Всяка жена трябва да има право да се реализира в тези две посоки. Майка ми ме научи на това", добавя Рейчъл.

Мария е известна в света на модата, докато съпругът й се опитва да остане в сянката на жена си. Паоло Реджини живее основно в Рим. Двамата не са разведени, но често живеят разделени, а понякога цялото семейство се събира заедно в една от няколкото къщи, които имат в Европа.

Паоло е шивач по професия и с Мария се срещат и залюбват на почивка в Сардиния. Двойката има и син Николо. Рейчъл описва баща си като много елегантен мъж. "Никога през живота си не съм го виждал с тениска", казва Рейчъл в интервю за "Vogue".

От дете е впечатлена и от изключителната елегантност на своята именита майка. "Спомням си, когато бях на осем години, веднъж майка ми бе облечена в кожи и черни чорапи и аз я попитах: "Мамо, къде отиваш?", а тя отговори: "На вечеря с дядо ти."

Прави впечатление, че семейството на творческия директор на Dior - марката, олицетворяваща елегантност и лукс в модата в световен мащаб, е напълно безразлично към марковите дрехи и по всичко изглежда, не придава голямо значение на това, което е написано на етикета.

"Брат ми носи само сини, сиви и бели цветове. Той не се интересува от мода - казва Рейчъл. - Първия път, когато с гордост майка ми му подари обувки на Valentino, моделът които сама бе създала, брат ми й каза само: "Благодаря ти, но ..." Николо обича прости неща и прости форми - оценява само качеството на материала, от който ще са дрехите и обувките му", споделя младата дама.

Рейчъл учи в Лондон

През септември миналата година девойчето завършва Факултета по история на изкуството на Лондонския университет Голдсмит, а след това записва семинар в областта на комуникацията и изследвания на пола.

На страницата си в Instagram Рейчъл предпочита да споделя с абонатите свои задкулисни впечатления от майка си, от пътувания и събирания с приятели.

На официални събития Рейчъл най-често е облечена в тоалети от Dior, което, разбира се, не е изненадващо. Между другото, неотдавна тя е била снимана за корицата на британското издание на списание "Grazia" с майка си и е била с рокля на Диор. Иначе г-ца Реджини не се придържа към определен стил на обличане и предпочита дънкови облекла. Рейчъл обаче още не е решила дали ще гради кариера в модния бизнес.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл