Музикална магия с шедьоври на световната класика в коледния концерт на търновския театър

На приказно вълшебно място, огряно от магически фенери и снежна белота, ще се пренесе публиката с традиционния коледен концерт на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" във Велико Търново.

Шедьоври на световната оперна и оперетна класика ще звучат на сцената в навечерието на най-светлия християнски празник. Гала спектакълът "Искряща Коледа" ще се проведе на 21 декември от 19 часа в голяма зала на МДТ.

Преди това на концерта ще могат да се насладят ценителите на музикалното изкуство в три български града. Турнето започва на 14 декември в Ловеч, ще продължи на 19 декември в Габрово и на 20 декември в Попово.

В концерта ще има класически и популярен блок, а в програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Моцарт, Верди, Пучини, Офенбах, Калман, Лехар, Франческо Челеа, Андрю Лойд Уебър, Фредерик Лоу, Малахов. Ариите на Калаф от операта "Турандот" на Пучини, на Неморино от "Любовен елексир" на Доницети, на Леонора от "Трубадур" на Верди и на Кристин от "Фантомът на операта" на Уеблър ще изпълнят солистите. Класически коледни песни и италиански канцонети ще подсилят празничното настроение. Те ще звучат под диригентската палка на Игор Богданов.

Сценарист и режисьор на спектакъла за поредна година е Стефан Методиев, а сценографията е на Лидия Къркеланова. На сцената ще излязат солистите на МДТ Миряна Калушкова, Доротея Доротеева, Лидия Лазарова, Полина Петкова, Пламен Долапчиев заедно с гост изпълнителите Иво Йорданов, Михаил Михайлов и Момчил Караиванов, които от години работят с търновския театър. В концерта участват още оркестърът и хорът на театъра с диригент Яница Брънзелова. Водещи спектакъла ще бъдат Полина Петкова и Йордан Сираков.

Специални гости на голямата сцена отново ще бъдат талантите от Вокална група "Пеещи камбанки" при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров. Те ще изпълнят детски и коледни песни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура