Музикантът Jungleboi пред „Труд”: Риана е много мила и дисциплинирана

Работя с The Black Eyed Piece

- Ти си един от авторите, работили със световноизвестни изпълнители, които пристигнаха в България за първия творчески лагер за писане на песни SofiaSongwritingCamp, който се провежда в Боровец до 19 май. Разкажи ни малко за него?

- Автори и продуценти от различни точки на света се събират на вдъхновяващо място, разпределят се в екип от по 4 или 6 човека, и работят по програма. Тук, например, първите два дни бяха посветени на кей поп, след това се пишат парчета за международен пазар, и на финала ще работим за артистите на „Вирджиния рекърдс”. През студията минават менторите на лагера, чуват демозаписите и коментират всичко - вокални линии, бийт, атмосфера. Всяка вечер се събират всички артиси и имаме listening party - прослушват се всички песни, създадени през деня. На финала на Sofia Songwriting Camp би трябвало да имаме готови поне 30 парчета, част от които със сигурност ще заживеят на международен пазар. Това е и целта - българските автори и изпълнители да изнесат потенциала си навън.

- Как и кога реши, че музиката е твоето призвание?

- Майка ми беше госпъл изпълнител и още преди да се науча да изписвам правилно името си, свирех на пиано и барабани. Пеех често с нея в църквата. Бях около осемгодишен, когато осъзнах, че това искам да правя винаги, че музиката ме прави щастлив. На 16 започнах да композирам, пусках песните си на всичките си приятели, за да искам мнение. Повечето започваха да танцуват още преди да са прекрачили прага на стаята ми, мелодията ги зарибяваше. Тогава си дадох сметка, че мога да се издържам с това - да бъда автор.

- Разкажи ни повече за големите имена от музикалната индустрия, с които си работил. Как се пресякоха пътищата ти с тях?

- The Black Eyed Piece работят по чудовищен обем от нов материал в момента и аз продуцирах част от него. Говорим за песни, които предстоят да излязат. Мога да ти кажа, че са доста щури и енергични пичове в студио. Работил и по солови проекти на Will I Am. Писах песни и за новия албум на Риана в Ел Ей, в студията на Rock Nation. Стискай палци поне един от моите тракове да влезе в крайния продукт (смее се). Във Великобритания най-често свързват името ми с Крейг Дейвид, Лили Алън, а напоследък и с Кара Делевин.

- Чакай малко, Кара Делевин - супермоделът, може да пее?

- Да, и то доста добре. Прави много готин, ироничен поп с елементи от хип-хоп. Първият сингъл, по който работихме заедно, излезе този февруари.

- А Риана примадона ли е или войник като поведение в студио?

- Тя е изключително мила, влиза и поздравява всички в стаята, старае се да помогне по всякакъв начин и не влага его в творческия процес. Има дух на боец, да, много е дисциплинирана и фокусът є в студио е непоклатим. Не сме толкова близки, за да пием кафето си заедно и да си гостуваме по празници, но екипът є я обожава. Тя идва от много бедно семейство и от доста сплотена общност в Барбадос, това я държи здраво стъпила на земята.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица