Мукадес не е истинската баба на Дженет

Че Мукадес не е същинската баба на Дженет, се разбира в хода на сюжетното развитие на сериала "Сълзи от Рая". Когато вижда родилното петно на Дженет, Арзу изпада в ужас и започва да си спомня миналото, в което ражда момиченце и го зарязва, за да търси спасение и нов живот за себе си. Баба Мукадес пък разпознава от снимки, че лошата шефка на внучката й, е всъщност нейната майка Джавидан - както е истинското име на Арзу.

Отгледала внучката си от бебе, Мукадес е убедена, че тя е дъщеря на починалия й син, но оказва се, че навремето, докато Арзу е била омъжена за него, е изнасилена и детето й е плод на тази гавра. Истинският баща на Дженет се оказва злодея Кая, който се появява отново в нейния, и в живота на Арзу.

Помним Гюлер Йоктен от "Листопад"

Силният образ на баба Мукадес Йълмаз, пресъздава турската актриса - ветеран, Гюлер Йоктен, която българските телевизионни зрители помнят от ролята й на сприхавата свекърва Джеврие от сериала "Листопад".

Гюлер Йоктен е родена през 1941 г. Завършила е театрална академия и е играла в над 50 филми и телевизионни сериали. По-голямата част от ролите й са поддържащи.

Гюлер е съпруга на известния режисьор в Турция Зеки Йоктен, който почина преди няколко години след неуспешна сърдечна операция. Известното семейство нямат деца, а Гюлер признава, че това е станало заради кариерата, но не съжалява за избора си. "Светът върви към по-лошо, Бог да помага на децата", казва тя.

Макар и предана на професията си, актрисата никога не е прибягвала до пластични операции. "Обикновено хората си правят пластични операции заради комплексите си. Аз обичам лицето си. Хората ме мислят за по-млада."

За разлика от героинята й в "Листопад", Гюлер се е разбирала много добре със своята свекърва. "Моята майка ме критикуваше повече. Тя първо се разболя от рак, а след това и от Алцхаймер. Грижих се за нея цели 16 години. Когато живееш с някого в една къща, тогава има повече поводи за скандали", заключава актрисата.

Гюлер Йоктен е влюбена в професията си, но се шегува, че по душа на домакиня. "За мен много важни са семейството, приятелите и котките ми. 40-годишният ми брак струва повече от 10 награди "Златен портокал" (известен кинофестивал в Анталия). Амбициозните хора стават егоисти, а егото разрушава съвместния живот. Аз навремето си дадох сметка, че работата на Зеки е по-важна, защото той създава нещо. Аз съм само инструмент. Ако не уважавах неговото его, бракът ни нямаше да издържи."

Гюлер не се обижда, че е играла цял живот, а е станала широко известна едва с ролята на Джеврие от сериала "Листопад". За нея е по-важно, че в кариерата си няма роля, от която се срамува.

В живота Мелиса е щастливо влюбена

В образа на разглезената Мелиса Сойер влиза младата актриса Зехра Йълмаз, родена през 1992 г. Като малка живее със семейството си в Баку, където баща й работи като агроном. Днес тя владее прекрасно руски, азербайджански, английски и, разбира се, турски език.

Твърди, че на снимачната площадка й помага строгата дисциплина, с която е израснала: "В Баку получих отлично възпитание и образование. Още тогава се запалих по театъра, спорта и музиката."

Тъй като Зехра винаги е изпитвала носталгия по Турция, се завръща в родината си, за да следва кино и телевизия в университета в Мармарис.

Когато за пръв път прочита сценария на "Сълзи от Рая", е завладяна от образа на Мелиса и оценява шанса да играе редом с Есра Ронабар /Арзу/ и смята, че двете са успели да изградят много правдоподобни отношения на майка и дъщеря. Младата актриса приема ролята и заради режисьора на сериала "Сълзи от Рая" - прочутият Садула Челен.

За разлика от своята героиня и несподелената й любов, Зехра има щастлива връзка с младия певец Джем Белеви ( Дениз "Любов на инат"). Двамата се запознават, когато учат заедно в университета. Сближават се, след като той я кани за участие в музикална продукция. От тогава са неразделни. За разлика от Мелиса, Зехра не ревнува своя любим. Двамата често четат писмата на негови почитателки и се забавляват. Според Зехра ревността владее тези, които не притежават любовта на партньора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали