Муле на ало измамници занесе парите в полицията

Снимка: Архив

Съвестен шуменец на 42 г. беше въвлечен в измама на пенсионерка от ало мошеници, но бързо се осъзна и предаде парите на полицията. Въпреки че мъжът бил безработен и си търсел работа, не се поблазнил от 1 672 лв. Черната торба с парите е предадена в Районно управление в Шумен привечер в понеделник и ще бъде върната на нейната собственичка - 78-годишна жена, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Всичко започнало след като шуменецът публикувал обява за работа и по телефона му се обадил непознат, който му предложил да работи като куриер. В понеделник дошла първата поръчка, като му казали да отиде в близкия град Нови пазар и да чака обаждане. В следобедните часове на деня му се обадил "шефа на куриерите" и му казал, че трябва да вземе документи, които ще му бъдат донесени в централната част на Нови пазар. При шуменеца дошла възрастна жена, която носела черна найлонова торба. Мъжът взел пратката и с такси се отправил към град Шумен. По пътя получил ново обаждане, като му било обяснено, че в пакета има пари, трябва да го отвори и да вземе парична сума за възнаграждение, да заплати на водача на автомобила и да отнесе останалата част в посока Русе. Тогава със сигурност разбрал, че е влязъл в престъпна схема и отишъл в РУ Шумен, където доброволно предал сумата от 1 672 лева.

Към 20:00 часа в РУ-Нови пазар се обадила жертвата - 78-годишна жена от града, която обявила, че след 15 часа в понеделник е въведена в заблуждение от непознат, който по телефона се представил за полицай и поискал съдействие за задържане на телефонни измамници. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право