Муса Укабир, издирван за атентата в Барселона, е бил убит

18-годишният Муса Укабир, който е наел буса и извърши терористичния акт в Барселона снощи, е застрелян. Това потвърдиха официално испанските власти.

Това е станало още снощи в испанското градче Камбрилс, когато полицай, анонимен герой, е предотвратил нападение с мащабите на атаката в Барселона, станала няколко часа по-рано.

Кола се опита да прегази хора и служители на реда на крайбрежната улица в курортното градче, на 50 километра югозападно от каталунската столица, но се блъска в друг автомобил и се преобръща.

Тримата пътници, въоръжени с ножове и брадва, успяват да излязат от колата, но полицаят ги застрелва с пистолета си. Един от тях вероятно е бил шофьорът на вана-убиец.

„Това беше един пословичен инцидент, който предотврати много по-голяма трагедия от тази, която се случи малко по-рано. Те търсеха начин да извършат още по-кървава атака с още повече жертви”, съобщи директорът на полицията Жозеп Луис Траперо.

Испанската полиция продължава да издирва още един човек. Всички останали, свързани с терористичната клетка, са или заловени, или убити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа