Мустафа Карадайъ: Визията за управление трябва да включва и цел на реформите

Визията за управление трябва да включва и цел на реформите – този подход изисква нов тип управление и формула. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на група за началото на новия политически сезон.

„Този подход изисква нов тип управление и нова формула. Реалностите днес налагат бързо отвръщане пред безпомощното предпазливо спотайване в очакване на следващия ден. Загърбване на илюзорната представа за нас и за другите, ускорено, просветено движение напред и нагоре. Само така можем да имаме общи цели и с общи усилия, необходимата доза кураж и политическа воля да ги постигаме“, заяви Карадайъ.

Според него една година от началото на 44-тото НС и по средата на европредседателството българските граждани очакват справяне с бедността, реформи в образованието, здравеопазването, социалната и пенсионната политика.

"Българските граждани очакват висок жизнен стандарт и качество на живот. Искат работни места, сигурност и стабилност, гарантиране на правата и свободите и достойнството на всеки един човек", каза Карадайъ. Той посочи, че това е дневният ред на ДПС.

"Призоваваме за консенсус за бързото решаване на проблемите на българските граждани и за мястото на България в регионален и световен план. ПГ на ДПС като национално отговорна партия ще продължи да подкрепя всяко добро решение в тази връзка", заяви той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика