Мустафа Карадайъ: Властта на този кабинет в самото начало беше порочно зачената, провалът беше предначертан

В рамките на този парламент не може да се очаква работа, освен предизборна кампания, която вече се провежда. Това каза председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група.

„В това НС има поне 150 народни представители, готови да съставят аритметично мнозинство и да излъчат кабинет. Тогава защо се разпуска Народното събрание и отговорът е липса на сходство в управленските програми на партиите, формиращи мнозинство и отсъствието на обща ценностна платформа на тези партии“, посочи той. Според него изводът е, че няма стабилна власт без управленска програма на ценностна основа. „ГЕРБ предпочете да управлява с партии, които не споделят икономическата, фискална и данъчна политика от програмата на ГЕРБ, да управляват партии, които не споделят общите европейски ценности, дори отричат евроатлантическата ориентация на България“, заяви Мустафа Карадайъ.

„Основният проблем, който провали кабинета и този парламент е формулата за конструирането на властта. Властта в самото начало беше порочно зачената, провалът беше предначертан“, уточни той. „Президентските избори се превърнаха в начало на ново управление в страната след предсрочни парламентарни избори“, коментира председателят на групата на ДПС. Мустафа Карадайъ призова всички политически сили да отговорят по достойнство на очакванията на българските граждани. Според него ако заложат на популизма и езика на омразата те се отдалечават от така необходимата стабилност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика