Мустафа Карадайъ: В речта си Радев показа, че познава проблемите на страната

Президентът като институция има и правото и задължението да поставя темите и проблемите, които стоят пред обществото и в неговата реч го направи. Това каза председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти по повод първото обръщение на президента Румен Радев.

„Новоизбраният президент в неговата реч направи това, което подхожда на длъжността президент. Показа, че познава проблемите на страната и постави широк кръг от въпроси и проблеми, чието решение безспорно в по-голяма степен е в компетенцията на другите институции, на Народното събрание и изпълнителната власт“, заяви той.

По повод напускането на част от народните представители след репликата на Румен Радев, че на парламента му остава една седмица, Мустафа Карадайъ коментира, че поведението им по-скоро би оставил на тяхното възпитание. „Поведението им не съответстваше на институцията Народно събрание“, допълни той. „Очакваме указите на новоизбрания президент да разпусне Народното събрание, да определи дата на изборите и да назначи служебен кабинет“, посочи Мустафа Карадайъ и уточни, че за ДПС няма голямо значение кога ще бъдат изборите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика