Мустафа Карадайъ: ГЕРБ и БСП прилагат двоен стандарт и залитат в полето на национализма

Движението за права и свободи има ясна визия за развитието на България, докато останалите партии залагат на популизма. Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ, предаде БНТ. Той присъства на възпоменателен митинг в гоцеделчевското село Корница, където беше почетена паметта на загиналите при Възродителния процес преди 46 години в района.

Според Мустафа Карадайъ ГЕРБ и БСП прилагат двоен стандарт и залитат в полето на национализма, а Движението за права и свободи работи за защита на демокрацията и евроатлантическата ориентация на България. Лидерът на ДПС, заяви, че предстоящите избори за Европейски парламент ще окажат влияние и върху местния вот. По думите му партията има ясна визия за промяна живота на хората.

"Включване на свободни и активни граждани във за взимане и формирането на политически решения и в контрола на тяхната реализация. Само че, за да се постигне това, властта трябва да зависи от нас, а в демокрацията това се случва и минава през избори", каза той.

В Корница и Брезница беше почетена паметта на петима души, които загиват през 1973 г. при опитите на властта да потуши недоволството на местните жители от Възродителния процес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България