Мустафа Карадайъ: ГЕРБ са длъжни да обяснят за поведението на коалиционните си партньори

ГЕРБ са длъжни да обяснят на обществото и на нашите партньори от НАТО и ЕС за поведението на коалиционните си партньори. По важни геополитически и геостратегически въпроси не може да има лично мнение, особено когато си част от управлението на страната. Това каза по време на брифинг председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ във връзка с провеждащия се в София Съвет на Алианса либералите и демократите за Европа (ALDE).

„Европредседателството не е нито на ГЕРБ, нито на коя да е партия, а е българско. В този смисъл безпочвени бяха и призивите към опозицията за определено поведение по време на председателството, докато коалиционните партньори на ГЕРБ рушат имиджа на страната и поставят под въпрос евроатлантическото бъдеще на страната”, коментира Мустафа Карадайъ.

„Изразихме нашата силна тревога и загриженост за евроатлантическата ориентация на страната по повод изявлението от Крим на председателя на парламентарната група на коалиционния партньор на ГЕРБ, който връщайки се в България заяви, че и премиерът е бил информиран за това”, допълни още той. Според Карадайъ твърденията на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че някой ревизира евроатлантическата ориентация на страната се оказват верни. „Ако някой ревизира тази ориентация, то това са техните коалиционни партньори или можем да кажем, че това е днешната власт”, посочи още Мустафа Карадайъ.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика