Мустафа Карадайъ: Нашите избиратели очакват промяна в страната

Успяхме да направим една добра и позитивна кампания за тези десетина дни и г-н Орешарски получи добър резултат на първи тур. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг след края на изборния ден.

"Получихме ясна оценка от нашите избиратели и структури, какво се очаква от нас. Те ясно заявиха, че очакват промяна. Сега, след като са ясни социологическите данни, виждаме, че българските граждани са заявили същото. Те искат промяна", подчерта той.

"Не е добре да има концентрация на всички институции в една партия, да не кажа - в една персона", категоричен беше Мустафа Карадайъ.

Според Карадайъ, Румен Радев и Бойко Борисов са отправили различни послания към избирателите на ДПС тази вечер: "Г-н Борисов заяви, че не иска подкрепа от тях, а г-н Румен Радев каза, че очаква подкрепа от всички български граждани. Ние като ръководство вече казахме, че непоискана подкрепа няма да има".

"Никоя конкуренция не може да е притеснителна за ДПС", каза Мустафа Карадайъ на въпрос как ще анализира резултатите на подкрепения от ДПС кандидат Пламен Орешарски и дали конкуренцията на ДОСТ е притеснителна за движението.

"Очакваме да получим окончателните резултати. Ние анализираме много сериозно всеки изборен резултат, защото те са поука за всеки политик. Ще анализираме нашите резултати, ще анализираме и резултатите на другите парии", добави лидерът на ДПС.

Виждаме, че гражданите подкрепиха независими кандидати - в първата петица има трима такива, посочи лидерът на ДПС. Това е знак, че хората имат очаквания за една независима президентска институция, която може да бъде партньор и коректив на другите институции.

"През последните 2 години в България има сериозно отстъпление от демократичните ценности. Има отстъпление и в полето на правата и свободите на човека", каза Карадайъ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика