Мустафа Карадайъ: ДПС ще работи за демонтаж на коалицията

Участието на националистите в управлението на страната минира европейското бъдеще. Това заяви на ДПС Мустафа Карадайъ след заседанието на Централния съвет на партията. От ДПС обявиха, че поемат курс за "демонтаж на коалицията".

По повод готвения вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" от БСП, Карадайъ каза, че предстои среща с левицата евентуално следващата седмица.

„Чуха се и по-силни оценки от нашите структури за техни действия по места. Демокрацията е заплашена. Съставената след изборите коалиция нанася удар върху европейското лице на страната, официализира разделението между българските граждани с различен етнически произход и религиозни убеждения“, заяви Карадайъ.

По думите му за осъществяването на решението за демонтаж на коалицията на ГЕРБ и националистическите партии, структурите на ДПС, представителите в местната власт, както и депутатите и евродепутатите, имат решение да използват всички позволени, демократични, политически и парламентарни средства, включително и вотове на недоверие към правителството.

„Предстои да се срещнем с колегите от БСП и да поставим на масата темата и да видим какво те предлагат от тяхна страна, какви са нашите оценки, за да видим какви ходове можем да предприемем. Доколкото сме разговаряли с колеги от БСП, такава среща евентуално ще има през предстоящата седмица“, уточни Карадайъ.

"Доколкото за завръщането на г-н Доган в оперативната, активната политика, мисля, че неведнъж той е заявявал категоричната си позиция", каза председателят на ДПС на въпрос от медиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика