Мустафа Карадайъ от Костандово: Тези избори са решаващи! С вота си ще спрем ксенофобията и национализма!

Екипът на Централния лъч на ДПС бе в пазарджишка област. Кандидат-евродепутатите на ДПС се срещнаха с жителите на община Сърница. По-късно се проведе предизборен митинг в град Костандово.

На митинга Мустафа Карадайъ обясни защо е важно председателят на партията да е водач на листата за евроизборите като каза, че когато председателят на ДПС е водач на листата, значи тези избори решават нещо много важно. Всеки един от нас трябва да е активен на тези избори и да гласуваме за номер 20, защото виждаме, че омразата към различните, ксенофобията и национализма не е само в България, а го има и в Европа, подчерта той.

Председателят на ДПС напомни историческите факти в историята на Европа и каза, че ние помним историята, когато в Европа се мразеха различните и другите. Създадоха се концлагери и стана катастрофа в Европа, допълни той. А от другата страна е политиката, която споделя ДПС и на базата, която е създадена ДПС, защото ние в болката и страданието в онези грозни процеси преди 1990г не я превърнахме в омраза, а в съзидание, толерантност, уважение към различните, обединение на различните, за да бъдем силни и да живеем заедно, бе категоричен Карадайъ.

Водачът на листата на ДПС обяви, че предстоящите избори са важни и за България. На тези избори ясно трябва да заявим, че с политика на омраза и национализъм не можем да вървим напред, обяви Мустафа Карадайъ.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ напомни призива на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, който каза че каузата на ДПС е твърде голяма, за да си позволим лукса да се борим помежду си и да спъваме развитието на нашите младежи, деца и внуци, цитира той и заяви, че трябва да дадем шанс на нашите млади хора да живеят в един по-демократичен и по-свободен свят, а те имат амбицията да го изградят.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев каза, че трябва да променим нашата страна. Тя от 10 години се движи като слепец, без посока и без ясна цел. 10 години ние не докарахме своята европейска мечта в България – работа, образование и високи доходи, каза още той. Но изгонихме най-кадърната част от българското население в Европа, а именно нашите деца. Изгонихме ги в Европа да си търсят препитанието, хляба и доходите. Искаме да кажем на висок глас, че ДПС знае как да се развие страната така, че тези хора да се върнат в България. Да не се обезлюдяват нашите села и градове, обяви Йордан Цонев.

Евродепутатът Искра Михайлова каза, че ако всички дадем гласа си за представителите на ДПС, ние можем да променим бъдещето на Европа, бъдещето на България, Ракитово и Костандово. Ако вярваме на себе си и ако сме единни, добави тя.

В последните години ГЕРБ, а в последните 2 години, с участието на крайният национализъм смачка нашите мечти, каза председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк. Ние не заслужаваме такова бъдеще. Ние не може да предадем такова наследство на бъдещите поколения. България трябва да бъде достойна държава. Трябва да бъдем част от дневния ред на ЕС. Доказахме, че през последните 5 години го можем, добави още той.

На предизборния митинг присъстваха още зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов, народният представител Сергей Кичиков, кандидат-евродепутатите Атидже Алиева-Вели и Севим Мусак.

По-рано през деня екипът на Централния лъч на ДПС проведоха среща с жителите на община Сърница. На срещата присъства и народният представител и кандидат-евродепутат Делян Пеевски. На срещата бяха обсъдени предстоящите европейски избори и развитието на общината. Жителите на Сърница изразиха благодарности за подкрепата на ДПС за по-добрия живот в общината.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика