Мустафа Карадайъ: През цялото време нашият призив е да се направи програма за ускорено развитие на страната

Приемането на Закона за вероизповеданията е голяма крачка в защита на националните интереси на страната. Това коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по Дарик радио.

"Някои от политиците и политическите партии се опитаха да използват и този закон за противопоставяне и разделение в обществото. Предложиха ред текстове за противопоставяне и разделение, които не бяха приемливи от различните вероизповедания. Но още пот самото начало, още от Консултативния съвет при президента, когато се взе решението да се направят нужните и необходимите промени, от тогава до днес, до тези текстове, които вчера успяхме да приемем в Народното събрание, ние сме били последователни в тази си посока и в тази си дейност", каза още Карадайъ.

"Всички вероизповедания, без изключение, подкрепиха това, което се прие. Има едни неприети текстове, против които реагираха всички вероизповедния. От тази гледна точка, поне по време на приемането на Закона за вероизповеданията се видя, че когато има ясна идея за решаване на проблеми и въпроси на хората, системните партии могат да си свършат работата и да не обръщат до такава степен внимание на вредните, противопоставящи елементи в обществото", добави още председателят на ДПС.

„Почти през цялото време на 44-тото Народно събрание нашият призив е по-скоро първо дайте програмата, дайте посоката на развитие, дайте посоката на движение на страната, дайте да седнем да направим онази нужна и необходима програма за развитието на страната и то за ускорено развитие, догонващо, да стигнем средните европейски стандарти за качество на живот. Ние сме една от най-бедните държави в Европейския съюз и от тази гледна точка поставянето на преден план на персоните, а не на програмата не е наша тема“, коментира лидерът на ДПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика