Мустафа Карадайъ: Принудени сме да се занимаваме с министерски оставки с цел запазване на властта

ГЕРБ е единственият виновен за собственото си затъване, каза председателят на ДПС

ГЕРБ е единственият виновен за собственото си затъване. Това каза председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ преди гласуването на министерските оставки.

„Във време, когато обществото има нужда от промяна и адекватни държавнически решения, сме принудени да се занимаваме с министерски оставки с цел запазване на властта, тоест с отлагане на неизбежното“, посочи той. „Трите министерски оставки ще тушират напрежението, това е очакването на управляващите, но няма да се случи“, коментира Карадайъ.

„Не чухте предупреждението ни да съставите правителство, за да осъществите собствената си програма за управление“, посочи той. „Противопоставихте български граждани, дадохте власт на национализма и популизма. Възприехте ги и ги превърнахте в своя кауза“, обяви председателят на ПГ на ДПС.

„Разрушихте и малкото останало доверие в институциите и с това предизвикахте криза на държавността. Тя е може би най-тежката не само в новата история на България“, посочи Мустафа Карадайъ. „Днес трябваше да отговорим на въпросите как да спрем войната по пътищата и агресията, как да подобрим живота на българите, какво да се предприеме по преговорите за Многогодишната финансова рамка“, обясни той.

„Няма да чуем отговорите на важните въпроси от правителството, няма да дочакаме решението на проблемите на българите от това правителство“, обяви Карадайъ и уточни, че формулата на властта е грешна. „Предсрочните избори са неизбежни. Нито оставки, нито предсрочните избори сами по себе си са решение“, каза още председателят на ПГ на ДПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика