Мутри изнудили баба да пренася кокаин

Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

Бандити от Враца изнудили възрастна жена да пренася кокаин, като преди това задигнали апартамента с измама. Това съобщиха вчера от спецпрокуратурата и ГДБОП. При акция във вторник били задържани 7 души, един от които се оказал беглец от правосъдието с влязла в сила присъда. Той бил отведен в затвора, а останалите шестима вече са в ареста.

Мутрите били следени още от 2017 г. Тогава 67-годишна жена взела от един от групата заем от 6000 лв. за срок от 3 месеца. “Кредиторът” накарал пенсионерката да подпише разписка, че е получила 10 000 лв. и я завел при нотариус, където подписали договор за покупко-продажба на жилището й във Враца.

Жената успяла да погаси дълга си, но заемодателят и брат му отказали да й върнат жилището. През лятото на 2017 г. тя била задържана на летището в Цюрих със 700 грама кокаин, където пристигнала от Бразилия. И в момента пенсионерката лежи в швейцарски затвор. Оттам тя се свързала със свои близки у нас и им съобщила, че е била пратена да пренася дрога от двамата братя и техни авери. Според местни сайтове босовете на бандата са братята Манчо и Анри К., а името на възрастната жена, превърната от тях в муле, е Цветанка Е.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право