Мутри инсценират катастрофи и изнудват жени на пътя

Здравеняци изнудват жени-шофьори и такива с малки деца за пари, инсценирайки катастрофа.  Жертва на наглата схема за рекет разказа преживяното по телевизия България Он Ер.

Схемата действа така - десетина мъже с две скъпи коли – джип и седан, набелязват жени-шофьори с по-стари и видимо ударени предишни произшествия коли. Изчакват дамите да слязат от автомобила си, след което доближават максимално близко скъпото седаново возило, инсценирайки катастофра. Заснемат импорвизирания удар и зачакват собственикът на паркираната кола да се върне. След като шофьорът на автомобила се върне, бива заплашван и рекетиран да даде пари за поправяне на щетата.

Последният случай е в столичния квартал "Слатина". Боряна Ангелова-Игова отива заедно със съпруга и детето си на детски рожден ден в квартала. След края му обаче й се случва точно това - бива изнудвана.

Пред колата й я чакат двама мъже. Виждайки, че Боряна влиза в колата си, те тръгват към нея и я обвиняват в разбиването на техния автомобил. Жената недоумява как това е възможно.

Мъжете със скъпите коли обаче парадират с доказателство - показват й снимка, на която се вижда, че двата автомобила са прилепени един до друг.

Въпреки че не се има за виновна, предлага на мъжете да подпишат двустранен протокол за ПТП и те да получат пари от нейния застраховател, но те отказали и започнали да я обиждат пред детето и мъжа й.

Боряна съветва всички жени и възрастни хора, които попаднат в тази ситуация, да не дават директно пари на измамниците.

"След като историята стана известна, с нас се свързаха много жени, които също имат подобни случки. От застрахователката ми разбрах, че за схемата за печелене на лесни пари се изнудват и възрастни хора", сподели потърпевшата.

Боряна посъветва всички хора, които попаднат в подобна ситуация, да влязат в автомобила, да се заключат и да позвънят на тел. 112, където да обяснят за ситуацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България