Мухозол гръмна и рани баба

Аерозолен флакон срещу насекоми гръмна, избомби остъкление на балкон и рани възрастна жена в град Нови пазар. Нелепият инцидент, придружен с лек пожар, настъпил, защото бутилката била поставена близо до работещ котлон. При нагряването предупреждението, че флаконът може да гръмне, станало реалност към 13,35 часа в събота. За инцидента на ул."Априлов" в града бил подаден сигнал до противопожарната служба и на мястото веднага се отзовал екип от спасители, съобщават от полицията в Шумен. Те заварили 80-годишната собственичка на апартамента с порезна рана на десния крак.

До травмата се стигнало от летящо стъкло, което уцелило жената по десния крак. Въпреки суматохата, пенсионерката била успяла сама да погаси пламъците на терасата. Екип на спешна медицинска помощ отишъл на място и обработил порезната рана на пострадалата.

На общо 14 сигнала са се отзовавали спасители през почивните дни. В неделя към 17 ч. заспала жена забравила храна във фурната и също вдигнала на крак огнеборци от Шумен. Пожарът бил в жилище на улица "Дедеагач", а пламъците били погасени с 50 литра вода. Унищожена е печката, опушени са и 60 кв. м стени, съобщават за пораженията от полицията.

Множество гълъби също отворили работа на огнеборците, като накацали и скъсали ел. жици под тежестта си. Те подпалили сухи треви на ул."Пирин" в град Нови пазар. С 1,4 тона вода огнището било погасено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони