МУ-Пловдив с лятно училище за родители на деца с вродени дефекти на имунната система

Медицински университет-Пловдив ще е домакин на уникалното за страната лятно училище-семинар за пациенти с вродени дефекти на имунитетау което стартира тази събота в почивната база на вуза в курорта Цигов чарк край язовир "Батак". Групата обучаващи се е от родители на деца с първични имунни дефицити (ПИД), а съорганизаторите са Българската асоциация по клинична имунология и УМБАЛ "Александровска" в София.

Родители на деца с ПИД, които се лекуват в педиатричните клиники на УМБАЛ "Александровска"-София и УМБАЛ "Св. Георги"-Пловдив, ще бъдат

запознати с основните функции на имунитета, инфекциите, съпътстващи ПИД, начин на хранене и профилактика на дефектите, възможностите за ваксинация и как да се преодоляват психологическите проблеми в семействата на болните деца. Лектори са най-видните родни имунолози и педиатри.

Информирането на родителите за особеностите на заболяванията на техните деца е стъпка в комплексното лечение и профилактика на тези състояния и част от образователните програми на Медицински университет-Пловдив в полза на обществото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование