Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените - за случил се

Група американски учени от Калифорнийския университет доказаха, че мъжете съжаляват за пътите, когато не са спали с някоя жена, докато жените - за пътите, в които са си легнали с някой мъж.

В проучването са се включили колежани на различна възраст, на които е даден списък с хипотетични секс сценарии, които после са предизвикали съжаление/разкайване у тях.

Резултатите показват, че нито един мъж не е съжалил за сексуален контакт с жена, въпреки дадените 39 възможни сценарии. От жените, само 1 е отбелязала, че е съжалила за пропуснат такъв контакт, при наличието на 30 хипотетични опции.

Оказва се, че жените се разкайват най-много за първия си път, случил се с "неправилния" човек; за еднократна/многократна изневяра на партньора и за сексуален контакт на много ранен етап.

Мъжете, от друга страна, съжаляват най-много затова, че не са разкрили симпатиите си към потенциална сексуална партньорка; че не са били достатъчно разкрепостени в по-ранна възраст, както и когато са били без партньорка.

В заключение, учените вярват, че тези различия се дължат на редица социални фактори, между които очакванията и стандартите на обществото за бройката сексуални партньори при двата пола и съответното влияние върху репутацията и социалните връзки в последствие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл