Мъжът, изкъртил ограничители по "Граф Игнатиев": Това беше моята гражданска позиция

Снимка: Нова тв

Това беше моята гражданска позиция. Аз твърдо исках да заявя, че някой нещо трябва да направи, за да събуди това заспало българско общество". Това заяви пред Нова тв Александър Рогачев - мъжът, който изкърти ограничители на столичната улица "Граф Игнатиев" по повод извършеното от него деяние.

Той допълни, че е направил това в момент на афект. "Видях, че жена ми лежи потънала в кръв. Брадичката й беше разцепена. Имаше рани по ръцете и колената й. Внесох я на ръце в магазина. Помолих комшията за един „кози крак”, защото тези неща са трудни за пренасяне и ги избутах на трамвайната линия абсолютно умишлено", обясни Рогачев, който стопанисва търговски обекти в района.

По думите му действията са предизвикали разнопосочни реакции. "Половината хора ми ръкопляскаха, а другата половина ме обвиняваха във всички земни грехове. Разбирам, че може би съм постъпил неправилно", обясни мъжът.

Мъжът беше задържан за 24 часа след извършването на деянието. А Експертният съвет към главния архитект взе решение да демонтира „перките”. Те ще бъдат сменени с т.нар. боларди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България