Мъжът, който се простреля при проверка за наркотици, е с опасност за живота

Мъжът, който се простреля с газов пистолет в слепоочието при проверка за наркотици от „Пътна полиция“, е приет с опасност за живота в „Пирогов“. Това каза Ивайло Иванов, директор на СДВР на брифинг в Съдебната палата.

„Колеги от отдел „Пътна полиция“ са видели автомобил, който се е движил неадекватно по пътното платно. Предприели са действия по спирането на автомобила. Лицето е било във видимо неадекватно състояние. Направена му е проба за алкохол, която е отрицателна, след това е бил тестван за наркотици“, каза той и уточни, че тестът е показал, че мъжът е използвал метадон и марихуана. „В такъв случай процедурата е лицето да бъде задържано. Заключвайки автомобила си, той е извадил газов пистолет, допрял си го е до слепоочието и се е прострелял“, коментира Ивайло Иванов. Той поясни, че мъжът към момента е в „Пирогов“ с опасност за живота. По думите му мъжът е криминално проявен. Ивайло Иванов допълни, че винаги в такива случаи има вътрешна проверка.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова поясни, че за този случай е уведомена Софийска районна прокуратура за склоняване към самоубийство. „В рамките на разследването на прокуратурата ще се изяснят всички действия“, допълни Румяна Арнаудова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право