Мъжът, нападнал със самоделна сабя полицай, остава в ареста, имал 20 стари присъди

Снимка: Архив

24-годишният мъж, който нападна полицай със самоделна сабя и го заплаши с убийство, остава за постоянно в ареста. Наложената му по-рано от Районния съд в Сливен най-тежка мярка за неотклонение бе потвърдена от Окръжния съд. В определението на втората и последна инстанция се посочва, че лицето, въпреки младата си възраст, вече е било осъждано 20 пъти.

Инцидентът стана на 19 януари в ромския кв."Надежда". Двама служители от кварталния участък са отишли на адрес по сигнал за междусъседски скандал и побой. При прекратяването на разправията, Н.Д. е оказал съпротива. Заплашил единия полицай, че ще му изтръгне гръкляна и замахнал срещу него със заострен метален предмет, наподобяващ самоделна сабя. Заканил се още "Ще дойда до апартамента ти и ще го запаля". Направената му проба за наркотици отчела употребата на метаамфетамин.

Задържаният оспорил постоянния си арест с мотива, че се грижи за 5-годишно дете. Признал за заплахите, но се зарекъл, че нямал намерение да ги изпълни. Не искал да убива, защото нямал нито нож, нито тъп предмет. Самоделната сабя била "едно просто желязо". Вземал наркотици, но ги бил спрял преди два месеца. Поискал да го пуснат под домашен арест, за да се грижи за детето си.

Н.Д. нямал сключен брак, бил безработен, към края на 2017 г. излязъл от затвора след последната си, ефективна присъда за кражба, извършена при разрушаване на преграда, при повторност, представляваща немаловажен случай. Съдът е посочил, че деянието му се отличава с дързост, по едно от обвиненията е извършено в условията на опасен рецидив, съществува реална опасност извършителят да се укрие. Подчертава се, че употребата на наркотици е била несъмнено доказана. На тези основания задържаният остава за постоянно в ареста. Определението е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право