Мъж влиза в затвора за изнасилване на приятелката си

50-годишен мъж влиза в затвора за 2 години и половина, след като изнасилил приятелката си, с която живеел на семейни начала.

В.И., който е от петричко село, се запознал с пострадалата Г. С. в Испания, където отишъл да си търси работа през есента на 2015 г. Прибрали се в България и заживели заедно в дома на подсъдимия, който бил разведен. В края на октомври обаче отношенията им се влошили, Г. напуснала къщата и заживяла при свои близки. На 7 ноември подсъдимият отишъл там на гости, тъй като познавал семейството, приютило приятелката му. Почерпили се и той помолил Г. да отидат заедно на гости на негов приятел в същото село. Към 05,00 часа сутринта си тръгнали, били пияни и се скарали. Мъжът ударил здраво жената и я завлякъл насила в дома си, където продължил да я бие. Накрая я изнасилил.Пострадалата подала жалба и си извадила медицинско свидетелство.

Съдът в Петрич реши, че деянието представлява опасен рецидив, след като В.И. е осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от 1 г., както и няколко пъти е лишаван от свобода за умишлени престъпления от общ характер. Магистратите определиха наказание от 2 години и 6 месеца затвор за подсъдимия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право