Ток уби 20 годишен студент в баня в Лом

Младеж е загинал от токов удар в банята на дома си в Лом. Преди трагедията в жилището е станал пожар, който бил загасен от огнеборците, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Къщата, в която живеел 20 годишният Билян Й., пламнала към 1.30 часа в понеделник. На мястото пристигнал екип пожарникари, загасили запалилия се комин и си тръгнали. Билян и 31 годишната жена, която живеела с баща му, започнали да почистват дома от саждите и пушека и към 4 часа сутринта приключили. Младежът влязъл да се изкъпе, но след малко жената дочула виковете му от банята.

Когато влязла, стопанката заварила момчето на пода и се опитала да го издърпа навън, но я ударил ток. Жената веднага се обадила на тел. 112 и в къщата пристигнала линейка. При влизането си в банята медиците също усетили токови удари, но успели да изтеглят младежа и го транспортирали в болницата. Там обаче лекарите само констатирали смъртта му.

Веднага е била сформирана дежурна оперативна група с участие на екип на електроразпределителна компания и служители на Пожарна безопасност. Извършен е оглед на местопроизшествието. При огледа не са намерени данни за аварирал ел. уред или друг източник на ел. енергия, вероятен причинител на инцидента, казаха от полицията.

Трупът на починалия е откаран за аутопсия в МБАЛ Монтана. Загиналият младеж е бил студент в Габрово. По случая е образувано досъдебно производство в Районното управление на МВР в Лом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България