Мъж, завършил средно образование преди повече от 30 г., се явява на матура по география

Снимка: МОН; Архив

Мъж, завършил вече закрито училище в Павликени през 80-те години на миналия век, ще се яви на матура по география на предстоящата сесия. Тя е насрочена за 29 август в цялата страна.

Общо за втория държавен зрелостен изпит по предмет по избор, да се явят, желание са заявили 194 зрелостници от Великотърновска област. За 28 август пък е насрочен държавния зрелостен изпит по български език и литература, като за него са се записали 186 зрелостници от региона. До петък ще стане ясна точната бройка на учениците, които ще бъдат допуснати до двата държавни зрелостни изпити от септемврийската сесия. Това съобщиха от Регионалното управление по образованието във Велико Търново.

На матурата по български език и литература през май се явиха общо 1614 ученици от училищата в цялата област, а на държавния изпит по предмет по избор – 1321 зрелостници.

На есенната сесия ще се явят преобладаващо получили двойки на матурите през май, както и ученици, които не са положили изпити поради болест, отсъствие от страната и пр. Има записани и завършили през предходни години, които се нуждаят от съответната оценка в дипломата си за средно образование.

За предстоящите матури участие са заявили ученици от 33 училища от цялата област без община Елена. За изпита по български език и литература са ангажирани 63-ма квестори, а за втория държавен зрелостен изпит – 75. За него най- масово желание са заявили за предмета география- 89 ученици. Да бъдат изпитани писмено по биология са поискали 72-ма, а философия - 17 зрелостници. Осем са желаещите да положат изпит по история, шестима – по английски език, един ученик по руски език и един- по физика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование