Мъж загина в сблъсък между ТИР и лека кола край Монтана

Кметът на село Винище: Това е поредната катастрофа, камионите летят с огромна скорост, направо е страшно!

Тежка катастрофа е станала в събота вечерта недалеч от Монтана. При сблъсък между тежкотоварен камион и лек автомобил е загинал 73-годишен шофьор, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Трагичният инцидент се е разиграл към 17.30 часа между северозападните села Винище и Долна Вереница. Според очевидци лек автомобил „Опел” с водач възрастен жител на Монтана е навлязъл в насрещната лента и се е ударил челно в товарен камион „Волво”, управляван от 57 годишен мъж от Сандански.

На място е загинал водачът на „Опел”-а.

Заради намачканите жестоко коли, които запушили международния път Е-79, „Пътна полиция” е пренасочила движението по обходни маршрути. До обяд в неделя участъкът е бил разчистен и движението е възстановено.

„Това е поредната катастрофа край Винище. Въпреки ограниченията ТИР-овете летят с огромна скорост, понякога по 120-130 км в час. Направо е страшно. Преди дни ТИР с нарове се обърна и застла всичко наоколо с плодове. Гинат и хора! Писах писма с искане за помощ, постоянно наблюдение и строги санкции срещу нарушителите, но никой не се отзова! Ако не се вземат мерки, още хора ще губят живота си и ще страдат!”, заяви кметът на Винище Алексей Петров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България