Мъж загина на 68-ия км на автомагистрала „Тракия”, а друг – край Дълго поле

Мъж е загинал при тежката катастрофа, станала в района 68-и километър на автомагистрала „Тракия” в посока София малко преди 11.30 часа, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Пазарджик. Около 11.15 часа там постъпил сигнал за лека катастрофа между два леки автомобила, само с материални щети, в района на 68-и км на АМ „Тракия“ в посока София и полицаите веднага се отправили към местопроизшествието. Докато извършвали оглед на мястото на първата катастрофа в непосредствена близост станала втора след сблъсък между два автомобила.

Дълго поле катастрофа

При втория инцидент е загинал водачът на една от колите, а неговата спътничка е откарана с линейка за преглед в МБАЛ „Пазарджик”, а към мястото на тежкия инцидент с фатален край незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и на Бърза помощ. Двете катастрофи предизвикаха големи задръствания на движението по АМ „Тракия” в посока към София и километрични опашки, преди трафикът да бъде пренасочен по обходен маршрут през пътен възел Церово,  селата Карабунар , Злокучене и Виноградец, а оттам по стария път от Пловдив за София в участъка между Белово-Костенец и пътен възел Мухово.

Смъртен случай през последното денонощие имаше и по пътищата в Пловдивска област, където в неделя около 19.50 часа 43-годишен мъж загина на изхода на село Дълго поле в посока жп гара Калояново. Мъжът зад волана загубил контрол над лекия си автомобил „Хонда”, който навлязъл в насрещното движение и се блъснал в крайпътно дърво, като водачът загинал на място, а причината за инцидента най-вероятно е движение с висока и несъобразена скорост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България